Παρασκευή 29 Μαρ 2024

2ο λαϊκό ανταλλακτικό παζάρι ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στην Σαντορίνη

Οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση του 2ου  Λαϊκού Ανταλλακτικού Παζαριού Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης από πλευράς της ομάδας «Θηραίων δράσεις», για την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου του 2012, 11 το πρωί με 5 το απόγευμα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

 

Ύστερα από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κάποια χρόνια τώρα, στον κόσμο γενικότερα αλλά και στην Σαντορίνη τελευταία, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το 2ο λαϊκό παζάρι με πολλούς σκοπούς, ένας από τους οποίους είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη .

 

 Το  1ο  πραγματοποιήθηκε πέρυσι και με την βοήθεια των Θηραίων πολιτών βοηθήθηκαν πολλοί Θηραίοι συμπολίτες μας αλλά και άλλοι άνθρωποι γενικότερα στην Ελλάδα καθώς συνεργαστήκαμε με τους Γιατρούς του κόσμου (Ελληνική Αντιπροσωπεία).

 

Το 2ο Παζάρι θα είναι λίγο διαφορετικό.. με σκοπούς πάλι την ανταλλαγή και την  περισυλλογή ειδών με την διαφορά όμως ότι  οτιδήποτε καλό προκύψει μέσα από αυτό θα προσφερθεί ως βοήθεια σε συμπολίτες  του νησιού μας.

 

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 11 – 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο.

Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάξουν όσοι συμμετάσχουν και ανταποκριθούν στην πρόσκληση είναι : τρόφιμα συσκευασμένα, ρούχα για παιδιά και ενήλικες καθαρά και σε καλή κατάσταση, είδη πρώτης ανάγκης, και φάρμακα.

 

Κατά την διάρκεια του παζαριού θα στηθούν πάγκοι ανταλλαγής ειδών ενώ θα δημιουργηθεί κι ένας πίνακας ανακοινώσεων για τα μεγάλα αντικείμενα (έπιπλα, οικιακές συσκευές κλπ) που δεν θα είναι δυνατό να μεταφερθούν στον χώρο, και θα είναι διαθέσιμα για διάθεση ή ανταλλαγή.

Στους πάγκους ανταλλαγής ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παραδώσει ή να ανταλλάξει είδη, ενώ θα μπορεί να αποκτήσει οτιδήποτε επιθυμεί έναντι ενός συμβολικού ποσού (ότι επιθυμεί ο καθένας) το οποίο θα κατατεθεί στον λογαριασμό του Συλλόγου νεφροπαθών Σαντορίνης.

Παράλληλα, και για την ενίσχυση του Συλλόγου, κατά την διάρκεια του παζαριού θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά όπου θα κληρωθούν δώρα και προσφορές από επιχειρήσεις του νησιού.

 

Όποια καταστήματα θέλουν να προσφέρουν ένα δώρο για την λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση των Νεφροπαθών του νησιού, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την σελίδα Θηραίων δράσεις στο facebook, : https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/thira.actiongroup?fref=ts