Πέμπτη 28 Μαρ 2024

παιδικές κατασκηνώσεις Ι.Μ. Θήρας

Για πρώτη φορά φέτος το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας διοργανώνει παιδικές κατασκηνώσεις για παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν στην Αμοργό και την Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά αγόρια που έχουν τελειώσει την 4η, 5η και 6η Δημοτικού, κορίτσια που έχουν τελειώσει την 4η, 5η και 6η Δημοτικού καθώς και αγόρια που έχουν τελειώσει την 1η, 2α και 3η Γυμνασίου.
Σε ότι αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού οι κατασκηνώσεις είναι 5θήμερες θα πραγματοποιηθούν στην Αμοργό και συγκεκριμένα η φιλοξενία θα γίνει στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, τα διαστήματα 16 - 21 Ιουνίου και 23 - 28 Ιουνίου αντίστοιχα,
ενώ σε ότι αφορά τους μαθητές του Γυμνασίου η διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου είναι 12 ημέρες, 18 με 30 Ιουνίου, και η διαμονή των παιδιών θα γίνει στην Εκάλη Αττικής.
 
Σύμφωνα με το γραφείο νεότητας της Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και Νήσων,
 
Αυτό το καλοκαίρι μπορούμε να ζήσουμε όλοι ένα όνειρο μοναδικό στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολής μας.
Σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές υπέροχες, μοναδικές, στιγμές χαράς μέσα στην φύση.
 
Εκτός από τις αξέχαστες διακοπές στις κατασκηνώσεις της ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να βοηθούν τους άλλους και να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο.
Θα μπορέσουν να παίξουν, να τρέξουν, να χαρούν, να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν, ζώντας παράλληλα τις χαρές και τα μυστικά της φύσης. Θα νιώσουν επίσης την κοινή ζωή αγάπης που εμπνέει ο Χριστός και θα γνωρίσουν την πίστη και την ζωή της Εκκλησίας.
 
Μέσα σε ένα ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν μεταξύ τους, να κάνουν διάφορες κατασκευές, να ζωγραφίσουν, να αθληθούν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να κάνουν εκδρομές, κ.α.
 
Με την επίβλεψη και φροντίδα του π. Χριστόφορου καθώς και ειδικών και έμπειρων στελεχών, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να αποκτήσουν ωριμότητα, και καλλιεργημένη κοινωνικότητα.
Στόχος της κατασκήνωσης είναι να αποτελέσει πνευματικό φυτώριο στα παιδιά και να ενσταλάξει στην παιδική ψυχή τον σεβασμό στον Θεό της αγάπης, προς τον συνάνθρωπο, και προς τον εαυτό τους, μέσα σε κλίμα χαράς, δράσης, ζωντάνιας και ψυχαγωγίας.
 
Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος π. Χριστόφορο Καραμολέγκο στο τηλέφωνο             6948 898472       και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.