Πέμπτη 28 Μαρ 2024

σε καλό δρόμο τα έργα της Σαντορίνης

Για την ομαλή πορεία, ολοκλήρωση και παράδοση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα των έργων κατασκευής δύο νέων σχολικών μονάδων στην Σαντορίνη, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σαντορίνη 106.4 ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος.

Πρόκειται για την κατασκευή του ΤΕΕ Σαντορίνης έργο για το οποίο ανέφερε ότι έχει πολύ καλή εξέλιξη και ότι χωρίς απρόοπτα θα είναι έτοιμο και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2012, οπότε και κρίνεται πολύ πιθανό να λειτουργήσει από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά, ενω για το Γυμνάσιο της Μεσαριάς ανέφερε πως μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, το έργο θα συνεχιστεί και είναι πολύ πιθανό να παραδοθεί το φετινό καλοκαίρι.
Σχετικά με το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Ν. Αιγαίου, τηνκατασκευή του δρόμου Αεροδρομίου – Οίας, ανέφερε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης όλων των ιδιοκτητών από των οποίων τις ιδιοκτησίες έχει προβλεφθεί να περάσει ο δρόμος, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των παραχωρητηρίων και των σχετικών αποζημιώσεων, για να ξεκινήσει το έργο».
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου Σαντορίνης καθώς και το προσωπικό που εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα της Σαντορίνης για τις προσπάθειές τους στην κατάρτιση των σχετικών καταστάσεων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στις εν λόγο περιοχές, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για ένα από τα σημαντικότερα και με τις μεγαλύτερες δυσκολίες έργα που πραγματοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο.