Κυριακή 05 Μαϊ 2024

Η Σαντορινη «μετακομισε» στην Ταϊλανδη!

Μεγάλο εμπορικό πάρκο - μικρογραφία του ελληνικού νησιού άρχισε να λειτουργεί στην Ταϊλάνδη διαφημίζοντας τη χώρα μας στη Νοτιοανατολική Ασία

Το πάρκο καταλαμβάνει έκταση 60 στρεμμάτων και κόστισε περισσότερα από 12,2 εκατομμύρια ευρώ. Η καλύτερη και μάλιστα δωρεάν διαφήμιση της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ασία είναι πλέον το «Santorini Park», το νεότευκτο εμπορικό κέντρο στην τουριστική πόλη Τσα Αμ στην Ταϊλάνδη, που διαθέτει και το όνομα και τα χρώματα του κυκλαδίτικου νησιού!

«Πνίγεται» στο γαλάζιο και στο λευκό, είναι πάρκο-μικρογραφία της Σαντορίνης. Ο ντόπιος επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης του επένδυσε περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο για να το διακοσμήσει με αγάλματα ποπ αρτ και μοντέρνας τέχνης, για να εγκαταστήσει σιντριβάνια και τεχνητούς καταρράκτες σχεδόν σε κάθε γωνιά του. Εβαλε και ανεμόμυλο, έχτισε και καμπαναριό στην είσοδο του «Santorini Park Cha Am» www.santoriniparkchaam.com  το οποίο λειτουργεί πλέον ως εμπορικό κέντρο με επώνυμες μάρκες ρούχων, αλλά και με διάσπαρτους άλλους χώρους αναψυχής.

«Στόχος μας είναι το Πάρκο να γίνει ένα μοντέλο λιανικής πώλησης στις δύο γειτονικές τουριστικές περιοχές Χούα Χιν και Τσα Αμ. Με το σύνθημα "ψώνια και εμπειρία διασκέδασης όπως καμία άλλη" ελπίζω να εξελιχθεί σε ένα νέο τουριστικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο ταϊλανδός ιδιοκτήτης του Σουπόζ Tαντιτσιρασακούλ, ιδρυτής του ομίλου επιχειρήσεων Pena. Πριν από τρία χρόνια είχε ταξιδέψει στη Σαντορίνη και αυτό το ταξίδι έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό για τις νέες επιχειρήσεις του. «Εμεινα τόσο πολύ εντυπωσιασμένος από την ομορφιά αυτού του ελληνικού νησιού, ώστε όταν επέστρεψα στην Ταϊλάνδη η αρχιτεκτονική και η ατμόσφαιρά του με είχαν ήδη εμπνεύσει για να δημιουργήσω ένα έργο σαν τη Σαντορίνη - να δείχνει το ίδιο όμορφο όπως η πραγματική! Ετσι κατασκεύασα ένα ψυχαγωγικό πάρκο, για να δίνω στους ντόπιους και στους ξένους επισκέπτες του την εμπειρία των αγορών και ένα νέο μόνιμο πρότυπο ταξιδιού.