Σάββατο 17 Απρ 2021

Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2017

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΔΊΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΏΝ ΟΜΆΔΩΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΎ ΘΗΛΑΣΜΟΎ ΚΑΙ ΜΗΤΡΌΤΗΤΑΣ,#thilaZO, διοργάνωσε, την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017, τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ΠΤΔΘ) σε 57 πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο Λονδίνο από ελληνίδες μητέρες, με σύνθημα «Στηρίζουμε τον Θηλασμό-ΜΑΖΙ!».
 
 ΘΗΛΑΣΜΟΣ1
Το παρόν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά έδωσε και η ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων, με την συμμετοχή έξι νησιών, Κέα, Κύθνος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και Σύρος. Ο 8ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, ήταν μία γιορτή. Χωρίς ομιλίες, χωρίς να αποτελούν την διοργάνωση εταιρείες, όμιλοι ή δημόσιοι φορείς. Τι γιορτάσαμε; Την πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με σκοπό να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη. Γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης (που είναι δύναμη). Μέσα από την εκδήλωση του ΠΤΔΘ, δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.
 
Με την εκδήλωση της 5ης Νοέμβρη 2017:
Φέραμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι, μα και συνάμα διακριτική!