Σάββατο 20 Απρ 2024

Περιμένοντας το νέο αναβαθμισμένο Office 2013

Στην νέα έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου, ο χρήστης θα μπορεί να εκτελεί λειτουργίες με την αφή, όπως την ανάγνωση εγγράφων ή την προβολή παρουσιάσεων (swipe, pinch, zoom). Επίσης, θα υποστηρίζει την εισαγωγή κειμένου με stylus, για την συγγραφή σημειώσεων και την επιλογή λειτουργιών. Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να απαντά χειρόγραφα σε e-mail, τα οποία θα μετατρέπονται αυτόματα σε πληκτρολογημένο κείμενο. 

To Μοντέρνο Office Θα ονομάζεται Office 2013 και αναμένεται το 2013

Σε περιβάλλον Windows 8, το Office περιλαμβάνει το OneNote και το Lync δύο εφαρμογές που αξιοποιούν τον χειρισμό του Office με την αφή, ιδιαίτερα σε tablet. Όπως φαίνεται η Microsoft αποδίδει ιδιαίτερη αξία στην παρουσία του λογισμικού της στα tablet και ανακοίνωσε ότι ταμπλέτες με Windows RT -την έκδοση των Windows 8 για tablet αρχιτεκτονικής ARM- θα φέρουν την έκδοση Office Home and Student 2013 RT.   

Η προεπιλογή για την αποθήκευση αρχείων στο νέο Office θα είναι το Skydrive. Εντούτοις, θα παραμένουν διαθέσιμα εκτός σύνδεσης και το περιεχόμενό τους θα συγχρονίζεται σε κάθε επανασύνδεση.

Επίσης, το νέο Office δανείζεται έναν όρο γνωστό από την κινητή τηλεφωνία, το roaming ή περιαγωγή. Με το roaming, θα ακολουθούν τους εισηγμένους χρήστες στην υπηρεσία του νέου Office οι προσωπικές τους ρυθμίσεις, τα πρότυπα εγγράφων, το εμπλουτισμένο λεξικό τους. Με το roaming, το Office θα θυμάται ακόμα και σε ποιο σημείο του εγγράφου το έκλεισε ο χρήστης και θα επιστρέφει σε αυτό με ένα κλικ, υπόσχονται οι δημιουργοί του.