Παρασκευή 26 Απρ 2024

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η πιο καλοπληρωμένη καλλιτέχνιδα κάτω των 30

Οι τραγουδίστριες κυριαρχούν στο φετινό κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πιο καλοπληρωμένους καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών, αρχίζοντας από την 22χρονη Τέιλορ Σουίφτ, η οποία εισέπραξε 57 εκατ. δολάρια από τον Μάιο του 2011 ώς τον Μάιο του 2012. 

Η τραγουδίστρια της κάντρι ποπ κατέλαβε την πρώτη θέση κυρίως χάρη στη μεγάλη περιοδεία της στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ασία, στη διάρκεια της οποίας έδωσε 111 συναυλίες. 

Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ τον Οκτώβριο, ξεπέρασε έτσι το είδωλο των εφήβων, τον 18χρονο Καναδό Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος συγκέντρωσε στο διάστημα αυτό 55 εκατ. δολάρια. 

Ο νεαρός είναι ο μοναδικός άνδρας καλλιτέχνης στο τοπ 5, καθώς τον ακολουθούν τρεις άλλες τραγουδίστριες: η Ριάνα (53 εκατ. δολάρια), η Λέιντι Γκάγκα (52 εκατ. δολάρια) και η Κέιτι Πέρι (45 εκατ. δολάρια). 

Πέρυσι η Λέιντι Γκάγκα είχε κυριαρχήσει στην κατάταξη αυτή, καθώς είχε συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια. Η μείωση των εσόδων της, σύμφωνα με το Forbes, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η σταρ δεν έκανε περιοδεία από τον Μάιο του 2011 ώς τον Μάιο του 2012. 

Για να συντάξει τον κατάλογο αυτό, το Forbes λαμβάνει υπόψη τις πωλήσεις των άλμπουμ και τα έσοδα από συναυλίες, γυρίσματα για τον κινηματογράφο και διαφημίσεις.