Κυριακή 24 Νοε 2024

Νέα μελέτη για τα βιολογικά προιόντα …

Σε αντίθεση με μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, τα βιολογικά τρόφιμα δεν είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ούτε μειώνουν τον κίνδυνο γαστρεντερίτιδας, δείχνει ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας από ερευνητές του Στάνφορντ. Τα συμβατικά τρόφιμα είναι ωστόσο πιθανότερο να φέρουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων ή πολυανθεκτικά μικρόβια σε ορισμένες χώρες.

 

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στην έγκριτη επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι τα αποτελέσματά τους δεν μπορούν να θεωρηθούν οριστικά: Ημεγάλη γκάμα διαφορετικών πρακτικών στις βιολογικές καλλιέργειες, καθώς και οι διαφοροποιήσεις στις μεθόδους που έχουν ακολουθήσει οι μέχρι σήμερα έρευνες, καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.