Κυριακή 05 Μαϊ 2024

Συγχωνεύσεις κομμάτων και προτάσεις εξόδου από την κρίση περιλαμβάνει η σημερινή πολιτική επικαιρότητα..

Έκδοση ευρωομολόγου, χαλάρωση δημοσιονομικής προσαρμογής, απευθείας χρηματοδότηση μέσω της ΕΚΤ, ενίσχυση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι οι προτάσεις που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας. 

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν εντός της ημέρας. 

Κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Την άποψη ότι τα κόμματα πρέπει να πουν από τώρα ότι δεν σέβονται και δεν θα εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη. 

Το μήνυμα πως η ΕΕ και οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των τραπεζών έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 

«Δεν είμαστε αντι-ευρωπαϊκή δύναμη» διαμηνύει εντός και εκτός συνόρων ο Αλ.Τσίπρας.