Κυριακή 05 Μαϊ 2024

Ύστατη προσπάθεια του Κ.Παπούλια ο σχηματισμός κυβέρνησης προσωπικοτήτων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρίσκεται τώρα η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Το ποιο κόμμα θα παρέχει στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση και ποιο όχι είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια στις 14:00. 

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης. Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συμμετάσχει, ενώ δεν εκλήθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Μία ώρα νωρίτερα, στις 13:00, είχε προγραμματισθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο μετά το ζήτημα που έχει προκύψει με το non paper που αποδίδεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και Πάνου Καμμένου, το ραντεβού ακυρώθηκε. 

Οι παρασκηνιακοί χειρισμοί και οι παλινωδίες φαίνεται ότι μπορεί να δυναμιτίσουν το σενάριο για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ακόμη κι αν κάποια κόμματα εμφανίζονταν έτοιμα να στηρίξουν αυτήν την εναλλακτική.