Σάββατο 04 Μαϊ 2024

"δεμενα τα πλοια"

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία ώς τα μεσάνυχτα της Μ.Τετάρτης, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προχώρησε στην 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει. Για «χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού» κάνουν λόγο ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, κυρίως νησιωτικών περιοχών.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης ομάδες περιφρούρησης της απεργίας βρίσκονται στον Πειραιά μπροστά από πλοία τα οποία ωστόσο έχουν δεμένους τους καταπέλτες.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αν και είχε διαμηνύσει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, φαίνεται πως τελικά δεν θα προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρισκόταν τη Μ.Δευτέρα σε επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι εν τέλει αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο μέτρο της επιστράτευσης, παρά μόνο εάν η ΠΝΟ θελήσει τη συνέχιση της απεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιστράτευση των ναυτεργατών ελήφθη με γνώμονα ότι ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ελάχιστα πρακτικά αποτελέσματα, ενώ ενδεχομένως θα πυροδοτούσε ένταση, ακόμα και επεισόδια στα λιμάνια.

Για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να προχωρήσει τελικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.