Σάββατο 04 Μαϊ 2024

η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της παρα τις εκλογές

Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος για την εμπλοκή που παρατηρείται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, εξαιτίας της άτυπης έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Για το λόγο αυτό θεωρείται πιθανό να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, από τους οποίους ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη στήριξη του έργου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρωθυπουργός ανησυχεί κυρίως για το αν η Βουλή θα καταφέρει να ψηφίσει τα δυο πολυνομοσχέδια που απορρέουν από το δεύτερο Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα από τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος διά του εκπροσώπου της κυβέρνησης Παντελή Καψή προειδοποίησε ότι «στην προεκλογική περίοδο δεν πρόκειται να κατέβουν τα μολύβια» και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης και τις επόμενες εβδομάδες.  Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν «λευκή απεργία» και δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει όποια νομοσχέδια σχετίζονται με τη δανειακή σύμβαση.