Σάββατο 20 Απρ 2024

«Τελειώνετε με την αξιολόγηση» το αυστηρό μήνυμα Ντάισελμπλουμ - Η Ελλάδα πέτυχε «αξιοσημείωτο πλεόνασμα», λέει ο Μ. Σουλτς

Η παρούσα αξιολόγηση, που έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο «έχει διαρκέσει πολύ» και «είναι προς το κοινό συμφέρον, τόσο το δικό μας όσο και της Ελλάδας να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup. Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος είχε επιρρίψει ευθέως τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην Ελλάδα, θέση που δεν φαίνεται να έχει αλλάξει όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες.

«Βήματα προς τα εμπρός» πέτυχε η Ελλάδα την περασμένη χρονιά και κατέγραψε «αξιοσημείωτο» πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την προσπάθειά της.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες. Στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της. Αν αυτό προϋποθέτει για την Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά» δήλωσε ο κ. Σουλτς στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών, το οποίο τον ανέδειξε, με ποσοστό 97,3%, επικεφαλής για τις ευρωεκλογές.