Δευτέρα 20 Μαϊ 2024

Η «ναυμαχία» Βενιζέλου - Αβραμόπουλου ανησυχεί το Μαξίμου

Παρέμβαση με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των Ευ.Βενιζέλου και Δ.Αβραμόπουλου επιχείρησε το Μαξίμου, καθώς το ζήτημα της σύμβασης του 2010 για τα υποβρύχια έλαβε διαστάσεις σοβαρής ενδοκυβερνητικής κρίσης. Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι μεταξύ των δύο υπουργών θα σημειωθούν κι άλλα επεισόδια, καθώς η φωτιά που άναψε την Πέμπτη στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αντικατοπτρίζει το ρήγμα στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Από το βήμα της Βουλής, ο Ευ.Βενιζέλος είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κυρίως κατά του Δ.Αβραμόπουλου, αλλά και κατά του Αλ.Τσίπρα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτικό φλερτ μεταξύ των δύο.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ακολουθεί μια τακτική που έχει ως ορίζοντα την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ δεν απέκλειαν η στάση του να συνδέεται και με τα σενάρια περί της επιλογής ενός «οικουμενικού» πρωθυπουργού πριν ή έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση.

Συνεργάτες του Δ.Αβραμόπουλου απάντησαν ότι «η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται οδηγίες» και πρόσθεσαν με νόημα ότι «προέχουν το δημόσιο και το εθνμικό συμφέρον. Αυτά μόνο υπηρετεί ο υπουργός».