Τετάρτη 15 Μαϊ 2024

Αλλαγές χωρίς αλλαγές στο φορολογικό και τους φόρους..

Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην Ιπποκράτους, στην οποία θα συζητηθούν θέματα επικαιρότητας, όπως αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ. 

Στην ουσία, η συζήτηση θα αφορά στη διαμόρφωση των τελικών θέσεων, με τις οποίες θα προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην απογευματινή συνάντηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη. 

Ανεπίσημες πληροφορίες από την Ιπποκράτους μιλούν για συνάντηση «μεγάλης κρισιμότητας», φράση που προξενεί ιδιαίτερη αίσθηση και απορία ως προς τους στόχους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και το κατά πόσο εν τέλει απειλείται ήδη η συνοχή της κυβέρνησης. 

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει σημαντικό πρόβλημα με τη στάση που έχει τηρήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, τόσο στις συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης όσο και στις πρόσφατες συνόδους του Eurogroup και του Ecofin, όπου σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ δεν αναζήτησε συγκεκριμένες δυνατότητες για το πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης που προτάσσει πλέον η Ιπποκράτους. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει την ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, καθώς οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην κοινωνία τείνουν να γίνουν αφόρητες….