Κυριακή 23 Απρ 2017
Εκτύπωση

Ημερίδα διοργάνωσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με θέμα τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας.

Στην ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου διοργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε ο ΓΓ Γραμματέας, κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Την εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσιάζοντας το ανταγωνιστικό προϊόν των νησιών μας, την ανάγκη για διάχυση του πλούτου που προκύπτει από το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα και τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που διασφαλίζει τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου με όρους αειφορίας.

Εκτύπωση

Ο Λευτέρης Πανταζής θα πραγματοποιήσει μια και μοναδική συναυλία στο beach lounge Anemos στον Αι Γιώργη της Σαντορίνης, την Κυριακή 1η Σεπτεβρίου.

Όπως και σε κάθε προηγούμενη εκδήλωση του beach lounge Anemos η ανταπόκριση του κόσμου αναμένεται να είναι δυναμική, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν από τους διαχρονικά δημοφιλέστερους έλληνες τραγουδιστές!

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22860 82711

Είσοδος με ποτό στα 20 ευρώ.

Εκτύπωση

Μια δυναμική live εμφάνιση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Ιουλίου στο beach lounge “Άνεμος” στον Περίβολο, ο Γιώργος Μαζωνάκης, για να ενθουσιάσει και να ταξιδέψει το κοινό του με τα τραγούδια του, παλιά και καινούργια. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθούν τηλεφωνικές κρατήσεις.

Τιμή φιάλης 160 ευρώ τα 4 άτομα σε τραπέζι. 

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις 22860 82711

Εκτύπωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φωτογραφικης ομαδας του ΕΠΑΛ Θηρας, 

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 9μμ στο χώρο Markezinis Suites Σπύρου Πατηνιώτη στη Μεσαριά θα πραγματοποιηθουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας με θέμα: "Εικόνες από Μεσαριά" 

Διάρκεια: από 26 Ιουνίου ως 10 Σεπτεμβρίου 2013 με ώρες λειτουργίας 10:00 - 22:00.

Την έκθεση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς «Ο Άγιος Δημήτριος» στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων. 

Είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ Θήρας ως αποτέλεσμα των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν εκτός σχολικού ωραρίου σε εβδομαδιαία βάση στη Βιβλιοθήκη του ΕΠΑ.Λ. Θήρας με δωρεάν συμμετοχή από τους εκπαιδευόμενους και απευθύνονταν στους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Θήρας, του ΓΕ.Λ. Θήρας, στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Θήρας, αλλά και στον ευρύτερο πληθυσμό της Σαντορίνης. 

Εισηγητής και συντονιστής των σεμιναρίων ήταν ο καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Θήρας Σκουλουδάκης Αθανάσιος του κλάδου ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγων με εθελοντική προσφορά. 

http://photoepalthiras.wordpress.com/

 

Εκτύπωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της LE MONDE στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη", με την συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας. 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Μαίου στους χώρους του «Αρχοντικού Μαρκεζίνη» στην Μεσαριά το σεμινάριο της σχολής τουριστικών σπουδών, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής «LE MONDE» στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη", με την συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Γαστρονομικό Σεμινάριο με θέμα:

"Τοπικά Προϊόντα. Διεθνής Γαστρονομική Απόλαυση" με τους καθηγητές της σχολής να αναδεικνύουν τα μοναδικά προϊόντα της Σαντορίνης, σε εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Όλα τα εδέσματα συνοδεύτικαν από τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης. 

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν στους χώρους που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση απο τους καθηγητές της σχολής κυρίους Καλόσακα Μάκη, Παναγούλη Αχιλλέα και Μαρία Τζίτζη, 4 ιδιαίτερα και ξεχωριστά πιάτα που αποτελούνταν απο προιόντα της Σαντορίνης και τα οποία συνοδευμένα απο το κρασί που ενδείκνυται για το κάθε ένα, δόθηκαν για γευστική δοκιμή σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδηλωση. 

Τα πιάτα που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν ήταν :

«Χαβιάρι» λευκής μελιτζάνας με χταπόδι μαριναρισμένο με 2 τρόπους και τσίπς μελιτζάνας

«Μπαβαρουάζ» φάβας σε βάση μυρωδάτης ζύμης και miroir τομάτας Σαντορίνης

«Φιλέτα» μπαρμπουνιού με ζεστή καπνιστή «ηφαιστειακή» φάβα και αφρό κάπαρης

Γλυκιά μπάς σοκολάτας με γλυκό μελιτζανάκι και σορμπέ βινσάντο με μελισσόχορτο 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα απο 65 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων και εργαζόμενοι σε αυτά, ενω κρασιά τους προσέφεραν δωρεάν όλα τα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα.

Η  παρακολούθηση ήταν δωρεάν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ανακαινισμένου «Αρχοντικού Μαρκεζίνη» στην Μεσαριά με την δωρεάν παραχώρησή τους απο πλευράς των ιδιοκτητών τους. 

Στην φωτογραφία οι καθηγητές μαγειρικής της σχολής LE MONDE κύριοι Μάκης Καλόσακας και Αχιλλέας Παναγούλης, ο διευθυντής της κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, η καθηγήτρια οινολογίας κ. Μαρία Τζίτζη και ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας και Managing Director των Caldera Collection Hotels κ. Ανδρέας Πατηνιώτης.