Πέμπτη 21 Ιουν 2018
Εκτύπωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της LE MONDE στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη", με την συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της LE MONDE στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη", με την συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας. 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Μαίου στους χώρους του «Αρχοντικού Μαρκεζίνη» στην Μεσαριά το σεμινάριο της σχολής τουριστικών σπουδών, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής «LE MONDE» στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη", με την συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Γαστρονομικό Σεμινάριο με θέμα:

"Τοπικά Προϊόντα. Διεθνής Γαστρονομική Απόλαυση" με τους καθηγητές της σχολής να αναδεικνύουν τα μοναδικά προϊόντα της Σαντορίνης, σε εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Όλα τα εδέσματα συνοδεύτικαν από τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης. 

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν στους χώρους που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση απο τους καθηγητές της σχολής κυρίους Καλόσακα Μάκη, Παναγούλη Αχιλλέα και Μαρία Τζίτζη, 4 ιδιαίτερα και ξεχωριστά πιάτα που αποτελούνταν απο προιόντα της Σαντορίνης και τα οποία συνοδευμένα απο το κρασί που ενδείκνυται για το κάθε ένα, δόθηκαν για γευστική δοκιμή σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδηλωση. 

Τα πιάτα που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν ήταν :

«Χαβιάρι» λευκής μελιτζάνας με χταπόδι μαριναρισμένο με 2 τρόπους και τσίπς μελιτζάνας

«Μπαβαρουάζ» φάβας σε βάση μυρωδάτης ζύμης και miroir τομάτας Σαντορίνης

«Φιλέτα» μπαρμπουνιού με ζεστή καπνιστή «ηφαιστειακή» φάβα και αφρό κάπαρης

Γλυκιά μπάς σοκολάτας με γλυκό μελιτζανάκι και σορμπέ βινσάντο με μελισσόχορτο 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα απο 65 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων και εργαζόμενοι σε αυτά, ενω κρασιά τους προσέφεραν δωρεάν όλα τα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα.

Η  παρακολούθηση ήταν δωρεάν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ανακαινισμένου «Αρχοντικού Μαρκεζίνη» στην Μεσαριά με την δωρεάν παραχώρησή τους απο πλευράς των ιδιοκτητών τους. 

Στην φωτογραφία οι καθηγητές μαγειρικής της σχολής LE MONDE κύριοι Μάκης Καλόσακας και Αχιλλέας Παναγούλης, ο διευθυντής της κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, η καθηγήτρια οινολογίας κ. Μαρία Τζίτζη και ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας και Managing Director των Caldera Collection Hotels κ. Ανδρέας Πατηνιώτης.