Σάββατο 01 Οκτ 2022

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Mr. Wikileaks ….

Σε διπλωματικό «θρίλερ» για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ με τον Ισημερινό από τη μία πλευρά να ανταποκρίνεται στο αίτημά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, και τη Βρετανία από την άλλη να διαμηνύει εξοργισμένη ότι δεν θα παράσχει στον ιδρυτή του WikiLeaks ασφαλή έξοδο από τη χώρα και θα τον εκδώσει στη Σουηδία.

 

Ο Ασάνζ παραμένει «οχυρωμένος» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς «κέρδισε» μεν το άσυλο στον Ισημερινό, όμως απέχει πολύ ακόμη από το να «πατήσει» στο έδαφος της Λατινικής Αμερικής. Και η σύγκρουση για την τύχη του προδιαγράφεται μακρά...

 

Την Κυριακή ο «κύριος WikiLeaks» πρόκειται να κάνει ζωντανή δήλωση «μπροστά από την πρεσβεία» του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπως ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter εκπρόσωπος του WikiLeaks. Πάντως, είναι ασαφές εάν ο Ασάνζ θα ρισκάρει να εμφανιστεί έξω από το κτίριο δεδομένου ότι κινδυνεύει με σύλληψη. Θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του από το Μάρτιο, είπε η εκπρόσωπος χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.