Δευτέρα 06 Ιουλ 2020

«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» (9-11.5 στην Τεχνόπολις) με την συμμετοχή των “Κουκούμαυλος” και “Σελήνη” από πλευράς Σαντορίνης

Το 3ο φεστιβάλ του Αθηνοράματος «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», σε συνεργασία με την«Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων, ανοίγει τις πύλες του το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαΐου στην Τεχνόπολις στο Γκάζι και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαΐου το βράδυ.

Εκατόν είκοσι εξαιρετικοί Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα προϊόντα τους, γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής, ανοιξιάτικες σπεσιαλιτέ και πρωτότυπο ελληνικό street food από διάσημους σεφ και εστιατόρια, βραβεία κοινού, καινοτομίας και συσκευασίας, έκθεση φωτογραφίας, live μουσικές και θεατρικά δρώμενα. Η γεύση και ο πολιτισμός πάνε χέρι-χέρι.

Σώμα και καρδιά του φεστιβάλ, 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων μικρών παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του www.athinoramaumami.gr , η οποία θεωρείται η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων ελληνικών γεύσεων θα ξεδιπλωθεί στην Τεχνόπολη. Το φεστιβάλ αυτό ξεφεύγει από τη μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και αποτελεί πλέον ένα μεγάλο γαστρονομικό-πολιτιστικό event.