Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Κλειστή και σήμερα για δεύτερη ημέρα η ΔΟΥ Θήρας, μετά και την απόφαση για την συγχώνευσή της

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα, Τρίτη οι πρώτες 49 εφορίες που συγχωνεύονται με γειτονικές ΔΟΥ στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

 

Η λίστα με τις ΔΟΥ που συγχωνεύονται

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο στα τέλη του έτους θα έχουν απομείνει στο σύνολο της χώρας 114 εφορίες από περίπου 280 ένα χρόνο νωρίτερα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εφοριακούς αλλά και έντονες πολιτικές ενστάσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

 

Οι φορολογούμενοι που υπάγονταν σε ΔΟΥ οι οποίες παύουν πλέον να υφίστανται, πρέπει να γνωρίζουν ούτε και σήμερα, Τρίτη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν υποχρεώσεις με προθεσμία τις 22 ή 23 Οκτωβρίου, αυτόματα η προθεσμία μεταφέρεται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου οπότε και θα εξυπηρετηθούν από τη νέα ΔΟΥ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους.

 

Οι περίπου 700 υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΔΟΥ, οι οποίες καταργούνται μετατάσσονται στις ΔΟΥ όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητές τους.

 

Με αφορμή την εν λόγο απόφαση, η ΔΟΥ Θήρας, όπως και όλες οι 49 εφορίες των οποίων αποφασίστηκε η συγχώνευση, παρέμεινε κλειστή, την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.