Πέμπτη 28 Μαρ 2024

η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στην Σαντορίνη

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις αναρτήσεις στην σελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σχετικά με την εν εξελίξει επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην Σαντορίνη, αναφέρεται ότι,

 

Στη Σαντορίνη έφθασε χθές (13.9.2012) το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο π. Θωμάς Συνοδινός και ο Διάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης.

Τον Μακαριότατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σιγάλας, ο Δήμαρχος Νικόλαος Ζώρζος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Πολιτικής Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον πανηγυρίζοντα Iερό Ναό Αγίου Αριστείδη και αμέσως μετά τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών, όπου τελέσθηκε Δοξολογία.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος μετέβη στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Μητρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη.

Ο Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: "Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σας στο νησί, γιατί σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος, μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα".

 

Ο Μακαριώτατος, κατά την αντιφώνησή του, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Θήρας για την πρόσκληση και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή να τον ανακηρύξουν επίτιμο Δημότη.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας και στην πολύτιμη συμβολή του σε εκκλησιαστικά θέματα την χρονιά που πέρασε, κατά την οποία ήταν μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.