Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Santorini Biennale 2012

Καλλιτέχνες από 35 χώρες ανάμεσά τους και αξιόλογοι Θηραίοι καλλιτέχνες, 18 Επιμελητές και κριτικοί τέχνης από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Μ. Βρετανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Χιλή, την Γαλλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, δημιούργησαν σε 20 εκθεσιακούς χώρους την 1η Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης. 

Με κέντρο δραστηριοποίησης τον Πύργο της Σαντορίνης, αποστολή της Μπιενάλε είναι να προωθεί ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και με όχημα τις διαφορετικές μορφές της τέχνης να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. 

Η γιορτή έναρξης της Santorini Biennale 2012 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 1ης Ιουλίου στον Πύργο της Σαντορίνης ενώ η διάρκειά της αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεβρίου. 

Ο μεγαλύτερος όγκος των εκθέσεων θα διεξαχθεί στον Πύργο ενώ ένα μέρος των εκθέσεων θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Σαντορίνης. Πιο συγκεκριμένα στον Πύργο θα χρησιμοποιηθούν 11 κλειστοί χώροι (παλιές κάναβες) καθώς και μερικοί εξωτερικοί χώροι κάτω από το Βενετσιάνικο Καστέλι δημιουργώντας ένα πάρκο τέχνης. Οι εκθέσεις θα επεκταθούν στο “Santorini of the Past” Cultural Village (Πύργος), Ξενοδοχείο Voreina Gallery Suites (Πύργος), OrizontesHotel (Πύργος), Καμάρι (cineKamari), Φηρά (Hotel Majestic), Ημεροβίγλι (Andromeda Villas), Οία (Pelagos Hotel & Atlantis Bookstore), Περίσσα και Περίβολος (Το Ταξίδι, Hotel Irigenia  - Thera Mare Boutique Hotel) και Ακρωτήρι (Kalestesia Suites).