Παρασκευή 29 Μαρ 2024

προεδρος του Πασοκ ο Βενιζελος

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2012 για την ανάδειξή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι επιβάλλει το εθνικό του καθήκον για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής.
 
Υπογράμμισε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως η χώρα χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη μοναδική συγκροτημένη, υπεύθυνη και ολοκληρωμένη πρόταση. 
 
Επιπλέον, τόνισε ότι έως τις εκλογές δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή του προγράμματος, καθώς κάτι τέτοιο θα αποβεί εις βάρος των πιο αδύναμων.
 
Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει και πως η ψυχή της πάλλεται» είπε ο κ. Βενιζέλος. Ήθελα να σας ενημερώσω για αυτήν την εξέλιξη, όχι μόνο ως κορυφαίο πολιτειακό άρχοντα, αλλά και ως μεγάλη, ιστορική προσωπικότητα της παράταξης, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
 
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι για τα δεδομένα της συγκυρίας, η συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ήταν εντυπωσιακή. «Θα κάνω ό,τι επιβάλει το εθνικό μου καθήκον, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής» τόνισε.
 
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις εκλογές, λέγοντας ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει η εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελεστεί πιστά, να μην χαθούν έσοδα ή να υπάρξει υπερβολή στις δαπάνες, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα αποβεί εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, της μεσαίας τάξης.
 
Όταν αποτυγχάνουμε στους στόχους μας, το πληρώνουμε σκληρά, τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι θυσίες να είναι δίκαια κατανεμημένες και αυτό γίνεται όταν κάνουμε τη δουλειά μας καλά και ως πρόσωπα και ως κράτος».